Veilig handelen

Doe niets online, wat U in het dagelijks leven ook niet zou doen!

De meerderheid van de kopers en adverteerders op Tinberdog.nl hebben goede bedoelingen en zijn betrouwbaar. Helaas is er, net als in de echte wereld, een kleine groep mensen die misbruik maakt van het vertrouwen van anderen. Door onze tips en adviezen te lezen verkleint u de kans op een eventuele teleurstelling. Wij streven naar een veilig webportaal voor al onze hondenliefhebbers. Om dit te ondersteunen hebben wij voor onze adverteerders, en bezoekers, deze veilg handelen pagina gemaakt, om zo goed mogelijk in een veilige omgeving te kunnen handelen.
  


Aanbieders van puppies en handelaren.
In de hondenhandel en hondenfokkerij vinden nog steeds misstanden plaats. Geïmporteerde honden of honden van illegale fokkers of handelaren hebben bijvoorbeeld niet de juiste vaccinaties, zijn niet gechipt en geregistreerd, kunnen te jong zijn, zijn niet goed gesocialiseerd of zijn tijdens hun korte leven slecht behandeld. Ook is de herkomst van de dieren niet altijd duidelijk. Lees de website van NVDA.nl over illegale honden handel.
 
Zodra er een vermoeden bestaat dat met illegale honden en/of puppies wordt geadverteerd, Tinberdog.nl behoud zich het recht voor om deze advertentie te verwijderen. Evt. gemaakte kosten worden niet geretouneerd. 
Tinberdog.nl is faciliterend als een advertentie platform.
Overeenkomsten worden gemaakt tussen u, en de adverteerder.
Hondenliefhebbers en adverteerders vinden elkaar via Tinberdog.nl Overeenkomsten worden gesloten tussen u en de adverteerder(s). Tinberdog.nl heeft geen rol in de totstandkoming van de koop/verkoop en onderlinge overeenkomsten. U bepaalt zelf hoe en met wie u handelt.

      


10 aanbevelingen voor veilig handelen.

Onderstaand advies kan u helpen uw online transacties niet alleen succesvol, maar ook veilig te laten verlopen op Tinberdog.nl
1. Weet met wie u zaken doet. Onderzoek de gebruiker via google, controleer de gegevens en het e-mailadres.
2. Laat u gezonde verstand spreken. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.
3. Indien u het niet vertrouwd, zoek of er aangiftes over de verkoper bij de politie bekend zijn.
4. Doet u voor het eerst zaken met een adverteerder? Dan raden wij u aan om voorzichtig te zijn.
5. Vraag de contactgegevens van de adverteerder en neem telefonisch contact met hem of haar op.
6. Vraag zoveel mogelijk om een vast telefoonnummer van de adverteerder om een adres te verifiëren.
7. Vraag aan de adverteerders of er onduidelijkheden zijn.
8. Ga niet over tot de transactie als u geen duidelijke informatie krijgt.
9. Win zo veel mogelijk informatie over de verkoper.
10. Weet met wie u zaken doet. Heeft u vaker zaken gedaan met een bepaalde verkoper?

 
 
Onverwacht geld aanbod van overzee of het UK.
Iemand van overzee u een deel van een grote som geld of een betaling aan op voorwaarde dat u hem helpt geld uit zijn land over te maken. Hoewel deze zwendel veelal afkomstig is uit Nigeria, komt zwendel bu uit de hele wereld. Toch een oplettend mens, telt voor 2.
   
Wij raden u aan geen stortingen via Western Union, Moneygram, of andere anonieme betaaldiensten te accepteren.
- Accepteer geen cheques van buiten uw land.
- Wees extra alert op kopers en verkopers uit het buitenland die deze (anonieme) betaalmethoden gebruiken.Wees voorzichtig met SPAM berichten, waarin onderstaande tekst voorkomt;
Hallo ik ben Parker Ward uit de Verenigde Staten van Amerika. Ik wil investeren in uw land. Alles wat ik wil is een eerlijke en betrouwbare persoon die mijn partner kan zijn. E-mail mij op parkerward040@gmail.com (voorbeeld) voor meer details. Met vriendelijke groet Parker Ward. Beantwoord dit soort e-mails niet. Markeer dit als SPAM!!!

  
Bescherm u zelf.
Als u twijfelt over wie contact met u zoekt, zoek dan op internet naar namen, contactgegevens of de exacte bewoordingen van de brief/e-mail om na te gaan of er verwijzingen zijn naar oplichting - veel oplichtingspraktijken kunnen via Google zo worden opgespoord. Denk eraan dat er geen "snel rijk" bestaan: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook. Read more ...

Wees voorzichtig met het delen van uw bankgegevens.
Maak niet zomaar geld over naar een verkoper. Geef geen bankrekeningnummer op waarop een verkoper geld kan storten zonder eerst deze koper voldoende te hebben geverifieerd.


   


24 X 7 bewaking van advertenties en IP-tracking.
Alle advertenties op Tinberdog.nl worden 24 uur per dag, 7 dagen per week gemonitord. Wij nemen verschillende maatregelen zoals IP tracking en email adres verificatie van de adverteerder. Via het IP adres is het mogelijk om het adres te achterhalen waar de advertentie is geplaatst (ook als U een VPN gebruikt). Wanneer wij vermoeden dat u de regels overtreedt, wordt dit gemeld bij de bevoegde instanties en is een IP- en emailadresblokkade het gevolg. Deze maatregelen helpen de gebruikers van Tinberdog.nl om op een veilige, succesvolle en plezierige manier zaken met elkaar te doen. Tinberdog.nl hecht veel belang aan het beschermen van het vertrouwen van gebruikers in een veilige omgeving.  
   
Dubbel geplaatste advertenties is een No Go opTinberdog.nl
Duplicate content zorgt voor een negatieve gebruikerservaring en kan de geloofwaardigheid van een merk aantasten. Gedupliceerde Advertenties worden achteraf verwijderd. Een blokkade van het IP / E-mail adres kan het gevolg zijn als dit herhaald wordt. Klik op het Scamwatch logo om meer te lezen over Scammers.

Tinberdog.nl behoudt zich te allen tijde het recht voor om advertenties aan te passen of te verwijderen, uw account te blokkeren indien deze niet voldoen aan de algemene voorwaarden en/of gedragsregels.
   
   
2023 - Tinberdog.nl